Frivillig sektor har i alle år fremvist stor kreativitet i å finne finansiering av sin virksomhet. Julemerker - husker du dem?
merkerstor.jpg  plakat.jpg                             Julemerker og hefter med julemerker                                                                                                                                                                                                  Plakat til bruk ved salg av julemerker


Fra privatarkivet til Finnmark Røde Kors år 1972, fant vi dokumenter om julemerker. Julemerker ble solgt hos den lokale poståpner til forbrukeren. Det var mange nivå i sving som fikk sin andel av salget. Julemerkene ble sentralt produsert og distribuert av Norges Røde Kors via Finnmark Røde Kors, via Dønnesfjord Røde Kors til den lokale poståpner. Alle nivå skulle ha sin rettmessige andel av salget.

 

brev.jpg 

oppfølging.jpg

For å følge opp de ulike poståpnere, måtte det føres oversikter over merker gitt for salg, beholdning og oppgjør. Sirlig håndskrevet med penn. Mye dugnadsarbeid for å skaffe inntekter som måtte gjøres på det vi idag ser som tungvindte, ressurskrevende måter.